Vrielink leert veel en geniet in Duitsland

Tijdens de Saarland-Pfalz Rallye nemen Yannick Vrielink en Annemieke Hulzebos deel als nul-auto. Zij rijden voor de andere deelnemers, maar dat doen zij niet rustig. Vrielink laat zijn snelheid zien met de Toyota GR Yaris en experimenteert met de setup om de auto nog beter te leren kennen. Op de mooie proeven in Duitsland leert hij veel, maar geniet hij nog veel meer.

“Wat een mooie proeven liggen hier,” vertelt Vrielink. “Het is echt een hele mooie rally, zo anders dan de Nederlandse proeven. Ik heb daar enorm van genoten. Het was hier en daar best glad door het mos op de weg, dat was even wennen maar ging allemaal goed. Tijdens de rally ging onze snelheid ook steeds omhoog. Dus dat is een heel erg goed teken, zo waren we op de proef 6 ruim 10 seconden sneller dan op proef 5, dat was dezelfde proef.”

De snelheid van de rally zorgde ervoor dat Vrielink de GR Yaris beter leerde kennen. “Het is echt een snelle rally, op hoge snelheid was de auto soms wat nerveus. We hebben met de setup geëxperimenteerd om dat beter te krijgen en dat lukte. Daardoor werd de auto steeds stabieler en sneller, heel erg tof om mee te maken. Ik was uitgenodigd door Bjorn Satorius om hier te rijden en zijn team heeft deze keer de service van de Toyota gedaan, ik wil hem daar heel erg voor bedanken!”

De volgende rally voor Vrielink laat niet lang op zich wachten. “Aanstaande zondag ga ik als navigator meedoen in een Ford Fiesta R5 in Kasterlee, naast Stefan ter Reehorst. Dat is weer eens wat anders en is ook heel erg leerzaam voor me. Halverwege september staat mijn thuisrally op de agenda, de Hellendoorn Rally, en daar heb ik nu al zin in!”