Vrielink op jacht naar kampioenschap in Hengelo

Met nog twee rally’s te gaan en een riante voorsprong in de diverse kampioenschappen ligt Yannick Vrielink op kampioenschapskoers. De KNAF Academy rijder maakt kans op het Nederlands Kampioenschap, Toyota GR Yaris Challenge, NRK Klasse NC2 RC2 en Junior Cup. In de Toyota GR Yaris en met een andere navigator, Sander van Barschot, naast zich, gaat Vrielink er alles aan doen om tijdens de Twente Rally het Nederlands Kampioenschap binnen te slepen.

“Het ziet er heel erg goed uit,” vertelt Vrielink. “We hebben nu 39 punten voorsprong in het NK, dat is het belangrijkste doel in Twente. We moeten met 26 punten voorsprong eindigen om zeker te zijn van het kampioenschap, maar we gaan wel voor de winst! In de Yaris Challenge staan we 43 punten voor, daar moeten we finishen om de titel te prolongeren. In de klasse en de junior cup zitten de punten wat dichter op elkaar, maar ook daar gaan we proberen de winst te behalen.”

Tijdens de Twente Rally wordt Vrielink genavigeerd door Van Barschot. “Sander heeft ook enorm veel ervaring. Ik ben dan ook heel benieuwd naar zijn kennis en hoe we ervoor zorgen dat we weer progressie boeken. Ik heb er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen samen. We moeten ons daarentegen niet gek maken over het kampioenschap, finishen is het allerbelangrijkste.”

De Twente Rally vindt plaats op zaterdag 21 en zondag 22 oktober. Op zaterdagavond start de rally rond 20:00 uur en worden er 4 proeven verreden rondom Delden. Zondagochtend om 10:30 gaat de rally verder met de proeven rondom Hengelo. Rond 17:30 uur is de finish van de rally, kijk voor meer informatie op www.twenterally.nl.