Vrielink wil titelaspiraties kracht bijzetten in thuisrally

Met nog drie rally’s te gaan in het Nederlands Rally Kampioenschap maakt Yannick Vrielink een goede kans om kampioen te worden. De regerend juniorkampioen heeft een voorsprong van 22 punten, dus een goed resultaat is belangrijk. Samen met Annemieke Hulzebos gaat Vrielink vooral met die titelkansen in het achterhoofd zijn thuisrally, de Hellendoorn Rally, rijden.

“Het wordt vanaf nu echt rijden met het koppie,” zegt Vrielink. “Hier en daar wat extra zekerheid inbouwen, maar wel bijblijven. Het wordt heel anders rally rijden, dat is ook superbelangrijk om te leren. Maar ik kijk vooral uit naar de competitie deze rally, er staan 20 R5 en Rally2 auto’s aan de start. Dus ik ben heel benieuwd of wij daartussen kunnen komen. Maar het doel is het kampioenschap, daarvoor zijn Hellendoorn en Twente heel belangrijk. We moeten finishen, dus kunnen geen onnodige risico’s nemen.”

Vrielink is echter goed voorbereid. “Hier heb ik kennis gemaakt met de rallysport, Annemieke komt ook uit de buurt, dus er zit veel omgevingskennis in de auto. We hebben laatst nog in Duitsland gereden en zijn helemaal scherp. De Toyota GR Yaris staat er ook weer strak bij en we hebben de afstelling nog beter weten te verfijnen. Ik kan niet wachten tot de Hellendoorn Rally begint, ik heb er heel veel zin in.”

De Hellendoorn Rally vindt plaats op vrijdag 15 en zaterdag 16 september met de beroemde proeven rondom Daarle, Markelo, Ypelo en Hellendoorn. Op vrijdag start de rally rond 19:00 uur en finisht rond de klok van 22:45 uur. Op zaterdag wordt de rally hervat om 8:30 uur en de finish zal rond 19:00 uur zijn. De proeven zijn gratis toegankelijk, voor het serviceterrein is een toegangsticket vereist dat vooraf via www.eurolhellendoornrally.com gekocht kan worden.