Vrielink wint in Hellendoorn en zet grote stap naar kampioenschap

In een hele mooie Hellendoorn Rally met een uitzonderlijk sterk deelnemersveld, met 20 van de snelste auto’s, wordt Yannick Vrielink knap 14e. Daarnaast pakt de KNAF Academy rijder de eerste plaats in het kampioenschap waarmee hij zijn voorsprong uitbreidt tot meer dan een wedstrijd voorsprong. Met nog twee rally’s te gaan, zet Vrielink een grote stap richting het kampioenschap.

Vrielink werd in de Toyota GR Yaris genavigeerd door Annemieke Hulzebos. “Het is voor ons allebei onze thuisrally en dat maakt hem altijd speciaal. Dat betekent ook dat we de omgeving kennen en dat gaf ons een kleine voorsprong ten opzichte van de concurrentie op vrijdagavond. Daar waren we nagenoeg foutloos en klommen we naar de 13e plaats algemeen. Een hele goede prestatie gezien de concurrentie. Volgens mij was dit een van de sterkste deelnemersvelden ooit.”

Voorafgaand aan de rally had Vrielink een plaats in de top 20 als doel. “Na die eerste avond leek er zelfs wat meer in te zitten. In plaats van het uiterste eruit te gaan halen, vonden we het kampioenschap belangrijker. Zeker gezien de snelheid steeds hoger kwam te liggen op zaterdag. In ons enthousiasme hebben we nog een paaltje geraakt, behalve een deukje koste dat verder niets. Uiteindelijk worden we 14e hier, maar doen we vooral hele goede zaken voor het kampioenschap.”

In het Nederlands Kampioenschap gaat Vrielink aan de leiding. Hij heeft een voorsprong van meer dan 1 wedstrijd qua puntenaantal. “Dat betekent dat we het kampioenschap in Twente veilig kunnen stellen. Dat is half oktober dan ook echt ons doel: kampioen worden! Als we de lijn doorzetten waar we dit seizoen inzitten, dan moet dat lukken. Ook in Hellendoorn was de Toyota weer top, we zien dat we snelheid missen ten opzichte van de snellere auto’s, maar daar kunnen we niets aan veranderen. De samenwerking met Annemieke ging top en ook de jongens op de service hebben goed gewerkt. Zij hebben perfect gezorgd, niet alleen voor de auto, maar ook voor onze gasten! Kortom, een absoluut topweekend in mooie omstandigheden.”