Over Yannick

Op 2 september 1998 werd Yannick Vrielink geboren in Zutphen. Al van jongs af aan is Yannick bezig met topsport. Hij begint op zijn 7e met de wielersport en groeit daarin door tot de top van Nederland. Met behulp van verschillende coaches heeft hij geleerd dat winnen het allerbelangrijkste is.

Na de wielersportcarrière gaat Yannick aan de slag bij het bedrijf van zijn ouders: Vrielink Dakwerk. Als voorman van de pannendaken is hij verantwoordelijk voor een groot gedeelte van het bedrijf.  Hij moet ervoor zorgen dat zijn medewerkers veilig kunnen werken en dat alle projecten doorlopen, maar hij is zelf ook regelmatig in het werkveld te vinden. Yannick werkt dus letterlijk op grote hoogten.

Hij komt uit de omgeving van de Hellendoorn Rally en hij ging dus altijd al kijken bij een van de grootste rally’s van Nederland. Daar begon de droom ook om ooit zelf rally te rijden. In 2019 werd de eerste stap gezet. Yannick werd navigator bij Calvin Teiwes in de 206. In 2020 werd er druk gezocht naar een auto en budget om in 2021 het debuut te kunnen maken als rijder.

Dat deed Yannick met een Peugeot 206 in de 206 Cup. Vanaf het begin kon hij mee met de top drie in een competitieve cup. Later dat jaar werd hij gepolst door Hans Weijs of hij deel wilde nemen aan de Toyota GR Yaris Challenge, die in 2022 voor het eerst werd verreden.

Dat deed Yannick en met succes! Een ronde voor het einde werd hij kampioen in de challenge, alle wedstrijden die hij finishte won hij en, als kers op de taart, werd hij Nederlands Junior Kampioen. Dankzij zijn goede resultaten streed Yannick mee voor het podium in het Nederlands Kampioenschap. Helaas greep hij daar net langs door een crash in de Twente Rally. Tijdens de rally’s stond hij vaak met de Yaris in de top tien op een proef tussen Rally2’s.

In 2023 wil Yannick meer! Hij gaat een gevarieerd programma rijden met de Yaris. Het doel is om de titel te prolongeren en in de top drie van het Nederlands Kampioenschap te finishen, eigenlijk is het doel winnen, maar de top drie is realistischer.

KNAF Academy
Op 1 februari 2023 is Yannick toegetreden tot de KNAF Academy. Samen met de coaches van de KNAF is er een speciaal trainingsprogramma ontwikkeld om te verbeteren. Dat varieert van simulatortraining tot workshops en speciale trainingen. Yannick is met zijn 24 jaar de oudste debutant in de KNAF Academy.